Premianții din Bălți

Premianții din Bălți

DISTRIBUIȚI

La Liceul Teoretic Republican ”Ion Creangă” din Bălți a avut loc concursul de istorie ”Sunt suflet din sufletul neamului meu”, la care au participat cei mai buni elev din fiecărei clase. Aceștia și-au demonstrat cunoștințe și competențe de analiză și sinteză a datelor din istoria românilor. Concurenții au fost supuși la trei probe și au fost jurizați de specialiști competenți în domeniu de la USARB. Activitatea s-a distins prin competitivitate, creativitate și sensibilitate. Spectatorii au fost impresionați, mai ales, de ultima probă, care a presupus rostirea unui discurs timp de 1 minut la tema ”Îndemn la demnitate”.

Ne bucură faptul că sentimentul de neam și identitatea națională sunt asociate de bravii crengieni cu buna cunoaștere a istoriei neamului românesc. Felicitări câștigătorilor (Irina Chilaru și Daniela Daraban din clasele a X-a; Ion Fintina – clasa a XI-a, Zgureanu Cristina – clasa a XII-a) și mulțumiri doamnei Capcelea Olesea, profesoară de istorie și organizatoarea evenimentului.
E de menționat faptul că fiecare câștigător va primi un premiu de 100 euro, fetele din clasele a X-a îl vor împărți în două fiind ambele cu punctaj egal.

Suntem profund recunoscători dnului Viorel Badea pentru inițierea concursului și susținerea tinerilor liceeni pasionați de istorie ce tind să devină adevărați patrioți ai neamului”, au scris pe pagina de FB reprezentanții instituției de învățământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.