Președintele Iohannis, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare...

Președintele Iohannis, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german

DISTRIBUIȚI

 

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen, Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german, la invitația cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel, și a președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

Ceremonia semnării tratatului de către preşedintele francez şi Cancelarul german va avea loc în Sala Încoronării a Primăriei orașului Aachen.

Cu acest prilej, președintele Klaus Iohannis, care reprezintă România în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene, va susține o alocuțiune. La ceremonie vor mai participa președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Tratatul bilateral de la Aachen are ca fundament politic şi juridic Tratatul franco-german de la Elysée, din 1963, care a pus bazele reconcilierii istorice dintre Germania și Franța, și va urmări adaptarea relațiilor dintre cele două state la provocările secolului XXI, cu accent pe sporirea coeziunii acţiunii celor două state la nivel european.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.