Prin educația non-formală spre acasă

Prin educația non-formală spre acasă

Tineri și copii români din comunitățile din Madrid (Boadilla del Monte, Brunette), Malaga, Murcia, Roquetas del Mar și Almeria au participat în perioada 17-22 iulie 2017 la tabăƒra de culturムși spiritualitate de la Almeria.

Participanții au apreciat experiențaƒ de neuitat datoritムactivităților religioase îmbinate cu educația nonformalムși de cultură și civilizație româneascăƒ. Atelierele au fost primite cu multムplăƒcere de tinerii români, mai ales cムnu în fiecare an au posibilitatea de a se întoarce în România.

Jocuri creative, întreceri sportive,  activități cultural-artistice și spirituale, multe informații interesante despre România, cursuri de limba și literatura românăƒ, istorie, tradiții și obiceiuri românești și multムvoie bunムau fost ingredientele principale ale taberei de culturムși civilizație româneascムde la Almeria.

La finalul cursurilor, participanții au primit din partea IEH diplome de participare.

Tabăra de la Almeria a fost a doua dintr-o serie de trei tabere care au loc în perioada 2 iulie – 27 august 2017, în Almeria și Madrid (Spania), realizate în baza parteneriatului dintre IEH din subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Episcopia OrtodoxムRomânムdin Spania și Portugalia și Asociația “Nepsis Spania”.