Prof.dr. Emil Constantinescu, distins cu trofeul “Pace prin Cultură şi Educaţie”, de...

Prof.dr. Emil Constantinescu, distins cu trofeul “Pace prin Cultură şi Educaţie”, de Institutul pentru Diplomaţie Culturală Berlin

Prof. dr. Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, a primit, la 19 decembrie 2013, distincţia “Pace prin Cultură şi Educaţie” – pentru realizări excepţionale obţinute de-a lungul întregii vieţi, decernată în cadrul Conferinţei anuale “Diplomaţia culturală şi cooperarea între continente: construind punţi pentru o comunitate globală unită”, organizată de Institutul pentru Diplomaţie Culturală de la Berlin.

Trofeul “Pace prin Cultură şi Educaţie” se adaugă numeroaselor distincţii oferite domnului Emil Constantinescu de prestigioase instituţii internaţionale, în semn de omagiu pentru realizările sale politice şi academice în domeniul cooperării globale, precum şi pentru activitatea dedicată păcii, democraţiei şi drepturilor omului.

“Prin activitatea sa politică, publicistică, academică şi profesorală, domnul preşedinte Emil Constantinescu a promovat cultura şi educaţia din România la adevăratele lor valoari. Trebuie apreciat faptul că Institutul pentru Diplomaţie Culturală din Berlin oferă unui fost preşedinte al României o distincţie onorantă pentru o muncă de excepţie în diplomaţia culturală. Felicitări domnului Emil Constantinescu pentru activitatea sa ca om de stat şi om de cultură!”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, care l+a felicitate pe prof. Emil Constantinescu pentru distincţia obţinută.

Prof. dr. Emil Constantinescu este preşedintele Academiei de Diplomaţie Culturală din Berlin.