Acasă Anchete Rețea de trafic internațional de droguri pe ruta Olanda-Germania-România, destructurată de DIICOT

Rețea de trafic internațional de droguri pe ruta Olanda-Germania-România, destructurată de DIICOT

În noaptea de 1 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași, au desfășurat o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, ce ar fi specializată în traficul internațional de droguri de risc și de mare risc, respectiv cocaină și canabis, pe ruta Olanda-Germania-România (județul Iași), potrivit unui comunicat al DIICOT.

A fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant-delict. De asemenea, au fost făcute 14 percheziții domiciliare și au fost duse la audieri 6 persoane.

În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate 400 de grame de substanțe susceptibile a fi canabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de canabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri.

În urma acestor activități, 6 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a se dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Vaslui, IPJ Iași (Serviciul Rutier și Serviciul Acțiuni Speciale), precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Iași și U.T.A.I. Iași.