Rezultatele Concursului dedicat Zilei Limbii Române, Milano prima ediție 2016

Rezultatele Concursului dedicat Zilei Limbii Române, Milano prima ediție 2016

Pentru marcarea Zilei Limbii Române, Centrul Cultural Italo – Român a organizat prima ediție a unui concurs de poezie și proză care să valorifice creațiile tuturor celor interesați să publice pe tema legată de importanța limbii române în păstrarea identității naționale.

La concursul structurat pe trei secțiuni, în funcție de vârsta participanților, s-au înscris 15 candidați cu 26 de creații literare, atât poezie cât și eseu, proveniți din România și Italia.

Juriul, constituit din membri ai Centrului Cultural Italo-Român, a evaluat creațiile primite spre jurizare, urmărind itemii precizați în comunicatul concursului și a acordat următoarele premii:

La secțiunea de poezie:

Categoria 7 – 14 ani
Premiul I
DENISA LEPADATU

Categoria de varsta 15- 20 ani
PREMIUL II
CRISTIAN EMANUEL STEFANESCU

Categoria peste 20 de ani

PREMIUL I
AURELIA PANAIT

PREMIUL II
GEORGE BADARAU

PREMIUL III
PAULA CHIBICI
La secțiunea ESEU nu au fost acordate premii.

Câștigătorii sunt rugați sa trimită un mesaj cu adresele postale la adresa de mail: mailto:infoculturaromena@gamil.com pentru acordarea de premii care constau în volume publicate în cadrul editurii Rediviva din cadrul colecțiilor Quaderni Romeni (Caiete românești) Ti racconto îl mondo (Îți povestesc lumea) si Memoria.

Centrul Cultural Italo Roman mulțumeste tuturor participanților la actuala ediție și îi felicită pentru interes și creativitate în promovarea culturii române.