România turistică este lăudată de o publicaţie americană

România turistică este lăudată de o publicaţie americană

Foto: huffingtonpost.com

Potențialul turistic al României a fost lăudat într-un articol publicat de site-ul american The Huffington Post, în care se afirmă că țara noastră ar putea fi considerată „cea mai frumoasă din Europa”.

În acest articol, intitulat “Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be” (“Este România cea mai frumoasă țară a Europei? Chiar ar putea fi”), Patti Morrow a adus cuvinte de laudă obiectivelor turistice ale României: “piețe din orașe încântătoare ce datează din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele învelite în misterul Contelui Dracula, privelişti minunate asupra culmilor stâncoase ale munților și o structură ce pare infinită de fortărețe și biserici”.

Autoarea articolului, Patti Morrow, blogger, fotograf și jurnalist specializat în călătorii, s-a declarat impresionată de arhitectura cosmopolită din București, supranumit candva “micul Paris”, dar şi de Sibiu, Brasov, Sighişoara – singura cetate medievală locuită din Europa, inclusă in patrimoniul UNESCO,dar şi de satele din Transilvania: Saschiz, Biertan sau Sibiel. Nici castelele nu sunt uitate – Peleş şi Bran- şi nici cetăţile Rupea, Cristian, şi Râşnov.

Jurnalista a mai scris că Transfăgărăşanul este “cel mai spectaculos drum din lume”, traseu supranumit “cea mai bună șosea rutieră din lume” de realizatorii emisiunii “Top Gear”, în anul 2009.