Acasă Asociatii Românii din afara granițelor aflați în dificultate din cauza pandemiei cu noul...

Românii din afara granițelor aflați în dificultate din cauza pandemiei cu noul coronavirus COVID-19 pot cere sprijin prin intermediul platformei DiasporaHub

Începând de astăzi, 15 aprilie 2020, platforma online DIASPORA-HUB este operațională, anunță Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP). Creată de Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, DRP și Asociația Code4Romania platforma are rolul de a veni în sprijinul românilor aflați în dificultate în afara granițelor Românie din cauza pandemiei cu noul coronavirus COVID-19. Situațiile dificile pentru care românii pot găsi sprijin prin intermediul platformei Diaspora Hub variază de la consiliere psihologică online la ajutor pentru traduceri, asistență pentru cumpărături, sprijin pentru repatriere etc.

Potrivit anunțului oficial, accesând diasporahub.ro, românii din diaspora pot solicita sprijin din partea autorităților, ONG-urilor sau grupurilor de acțiune formate în afara țării. În funcție de zona în care se află, solicitanții vor fi direcționați către cele mai apropiate asociații românești, biserici românești sau către persoane fizice dispuse să ofere asistență.

DRP invită asociațiile românilor din străinătate, bisericile românești, grupurile de acțiune care doresc să îi sprijine pe românii care au nevoie de ajutor sau de informații să se înscrie pe platformă. Cu cât numărul lor este mai mare, cu atât platforma va fi mai eficientă și mai utilă.

Înscrierile organizațiilor dispuse să ajute se fac completând un chestionar.