Acasă Stiri Șapte Zile la Redondo : ”S-au creat punți și s-au deschis uși”

Șapte Zile la Redondo : ”S-au creat punți și s-au deschis uși”

Lucrările realizate de șapte artiști români participanți în cadrul rezidenței artistice Șapte zile la Redondo, în august 2015 în orașul Redondo, Portugalia, vor fi expuse începând de marți, 19 aprilie, în foaierul Sălii Media a Teatrului Național I. L. Caragiale din București.Expoziția de pictură Șapte Zile la Redondo va reuni peste 50 de lucrări de pictură și fotografie ce poartă semnătura a șapte pictori români: Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Sorin Iosub, Elisabeth Ochsenfeld, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu și a graficianului Mihail Alexandrescu.

Alături de aceștia, la vernisare va participa și Veronica Kirchner, jurnalista care a însoțit grupul de artiști pe parcursul rezidenței și care semnează conținutul editorial al catalogului care va fi lansat odată cu expoziția.

Expoziția Șapte zile la Redondo este organizată în cadrul Proiectului Contemporanii, alături de Institutul Cultural Român și Ambasada Portugaliei la București, în calitate de coorganizatori.

“Să revezi locuri și peisaje familiare prin ochii unui artist străin este ca și cum ai face o nouă descoperire, ai porni o adevărată și foarte binevenită aventură”, spune João-Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei la București, referindu-se la lucrările artiștilor români.

”Șapte pictori români au călătorit în Portugalia, iar acum ne invită la o plimbare prin intermediul imaginilor pe care le-au adunat, prin intermediul luminii și al culorii pe care le-au păstrat, al spiritului pe care au izbutit să-l aducă cu ei prin amintirile pe care le-au transpus în tablourile lor, reunite într-o expoziție bogată în varietatea de stiluri și perspective. (…) Conviețuirea într-o țară străină a permis portughezilor să cunoască un grup de români, iar acestora din urmă să descopere Portugalia și pe portughezi. S-au creat punți și s-au deschis uși”, mai spune diplomatul.

Expoziția Șapte Zile la Redondo poate fi vizitată în perioada 19 aprile – 19 mai 2016.