Acasă Alte comunitati Soft-power rusesc: excursii gratuite în Federația Rusă pentru tinerii din regiunea transnistreană

Soft-power rusesc: excursii gratuite în Federația Rusă pentru tinerii din regiunea transnistreană

Mai mulţi tineri din regiunea transnistreană vor merge în următoarele zile într-o excursie în Federaţia Rusă. În cadrul excursiei educative ”Bună ziua, Rusia”, participanţii vor face turul a trei oraşe şi afla informații despre cultura Rusiei, informează Novîi Reghion.

Potrivit preşedintelui Comunităţilor ruse din Transnistria, Viorica Kohtareova, în călătoria, programată pentru 11 august, vor merge 25 de tineri, cu vârstele curpintre între 14-22 de ani.

„De obicei, în aceste excursii merg candidaţi din partea tuturor comunităţilor ruse din regiune, reprezentanţi din fiecare raioane. Printre ei sunt câştigătoriiolimpiadelor, concursurilor şi festivalurilor. Tinerii vor vizita oraşele Sankt Petersburg, Kronstadt şi Nijnii Novgorod”, a declarat Viorica Kohtareova.

Kohtareova a mai spus că excursiile organizate sunt unica posibilitate a unor tineri de a se cunoaşte şi a se familiariza cu istoria şi cultura Rusiei. În luna iulie, alţi tineri din regiunea transnistreană s-au odihnit la o tabără din Rusia. Excursiile sunt organizate cu susţinerea Ministerului rus de Externe şi a Agenției Federale „Rossotrudnichestvo”.

Articolul precedentNemții caută bucătari
Articolul următorÎncă o localitate românească din Ucraina în care limba română a obținut statul de limba regională