Spectacol aniversar la Ateneul Român: Vin cu mare bucurie la București să...

Spectacol aniversar la Ateneul Român: Vin cu mare bucurie la București să ascult dulcele grai!

 Pentru al doilea an consecutiv, Uniunea Muzicienilor Interpreți din România se implică în organizarea evenimentelor care celebrează Ziua Limbii Române. Ateneul Român va găzdui spectacolul organizat de UNIMIR, cu sprijinul Excelenței Sale, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, Înalt Reprezentant Permanent al Republicii Moldova în România Iuliana Gorea-Costin.

Pe scena Ateneului Român vor evolua actori, muzicieni și cineaști de înaltă ținută: Eugen Doga, Miltiade Nenoiu, Eusebiu Ștefănescu, Corneliu Leu, Radu Cârneci, Ion Crețeanu, Ana Cebotari, Adina Cocargeanu, Mihai Velniciuc, Fang Shuang, Mihaela Mitrofan și Smaranda Ilea. Amfitrionul serii este actrița și prezentatoarea TV Alexandra Velniciuc. Intrarea la eveniment este liberă.

Ilustrul compozitor Eugen Doga, distins la Moscova cu titlul de Artist al Poporului și în SUA cu Medalia “Omul secolului XX”, va primii din partea Președintelui UNIMIR, Miltiade Nenoiu, Medalia și Diploma de Membru de Onoare al Muzicienilor Interpreți din România.

“În acest an, Ziua Limbii Române este sărbătorită în mai multe locuri din țară. La Ateneul Român, această sărbătoare va fi amplificată de prezența unor eminenți oameni de cultură din România și Rep. Moldova. Într-o vizită recent la Iași, invitândul pe Eugen Doga la evenimentul ce urmează să se desfășoare, acesta mi-a replicat: <<Vin cu mare bucurie la București ca să ascult dulcele grai!”, a declarat Președintele UNIMIR, Miltiade Nenoiu.

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România este o organizaţie nonprofit şi nonguvernamentală, constituită prin asocierea liberă a personalităţilor care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional.