Spectacol-recital dedicat lui Nichita Stănescu la Paris

Spectacol-recital dedicat lui Nichita Stănescu la Paris

Un spectacol-recital este dedicat, pe 21 aprilie, la Paris, marelui poet român Nichita Stanescu, care ar fi împlinit anul acesta, pe 31 martie, 82 de ani.

Personalitatea poetului Nichita Stanescu, laureat al Premiului Herder și nominalizat pentru Premiul Nobel (1980), va fi evocată prin acest spectacol de poezie si muzică, realizat de un grup de oameni foarte tineri.

„Suntem ceea ce iubim“ îi are în distribuție pe actorii Alex Bogdan, Ionuţ Niculae, Andrei Huțuleac si pe Laura-Maria Vlădoiu, interpret si regizor. La pian, Naomi Guttman. La spectacol va fi prezenta si Dora Stanescu, sotia poetului.

Considerat atât de critica literară, cât şi de publicul larg, drept unul dintre cei mai de seamă scriitori pe care i-a avut limba română, pe care el însuşi o denumea dumnezeiesc de frumoasă, Nichita Stănescu aparţine temporal, structural şi formal, poeziei moderniste sau neo-modernismului românesc, din anii 1960-1970.

ICR Paris va organiza, la sediu, încă un eveniment susținut de Naomi Guttman, Laura Maria Vladoiu si Ionuț Nicolae, Alex Bogdan si Ionut Hutuleac, în data de 22 aprilie. Va fi vorba, de data aceasta, de o conferința cu publicul, în timpul căreia vor avea loc discuții pe marginea spectacolului-recital. Se vor proiecta imagini și interviul luat celor cinci actori și directorului executiv Voicu Rădescu al Teatrului LUNI de la Green Hours, la doi ani de la premiera spectacolui-recital, care a avut loc la UNATC.