Spectacol reușit al copiilor românilor din Grecia

Spectacol reușit al copiilor românilor din Grecia

Foto: AFRG

Sâmbătă, 3 decembrie, elevii Școlii în limba română ”Elena Rosetti-Cuza” care funcționează în cadrul Asociației Femeilor Românce din Grecia, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, au serbat Ziua Națională a României, printr-un spectacol emoționant, plin de cântec, dans și poezie.

Evenimentul a fost deschis așa cum se cuvine, cu Imnul României, interpretat de soprana Antonela Tsirakopoulou. Copiii au recitat poezii patriotice și au pus în scenă o piesă de teatru, dedicată zilei de 1 Decembrie.

Ansamblul școlii a purtat un costum tradițional din Ardeal, pentru a onora importanța evenimentului de la Alba-Iulia. Elevii care studiază pianul, coordonați de dGina Chirlacovschi și cei care studiază canto, coordonați de soprana Antonela Tsirakopoulou, au evoluat în premieră, pe scena Teatrului Trianon, locația evenimentului.

AFRG (Asociaţia Femeilor Românce din Grecia) este o organizatie non-guvernamentală non-profit care are ca obiective principale păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din Grecia, precum şi promovarea limbii române, culturii, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti în Grecia, dar şi în alte ţări, prin colaborări internaţionale.