Tibi Ușeriu a încheiat Everest Marathon după 14 ore

Tibi Ușeriu a încheiat Everest Marathon după 14 ore

Tibi Ușeriu a luat startul marți dimineața la ora 3 (ora României) la Everest Marathon 2018, anunță aimx.ro. El participă în cea mai lungă probă, ultramaratonul de 60 de kilometri. Startul a avut loc în tabara de bază de pe Everest (5.356 de metri). Sosirea e la Namche Bazaar. Tibi a venit cu câteva săptămâni înainte in Nepal pentru a se acomoda cu altitudinea.

Ușeriu a încheiat proba de ultramaraton marți seara, după 14 ore, 1 minut și 30 de secunde, timp care l-a clasat pe locul 12. Primele 8 poziții au fost ocupate de alergători din Nepal. Cel mai valoros a fost Thirtha Tamang, care a parcurs distanța în 6 ore, 56 de minute și 13 secunde. La un moment, Tibi a fost în TOP 10, dar a fost depășit de un neo zeelandez, un polonez și un alergător din Japonia.

Everest Marathon are loc în fiecare an pe 29 mai, în cinstea primei ascensiuni reușite pe Everest de Sir Edmund Hillary și Tenzing Norgay (29 mai 1953). Nu distanța, ci altitudinea face din Marathon Everest o adevarată provocare pentru alergători.

sursa foto: http://everestmarathon.com/

Proba de maraton a fost câștigată în 4 ore și 2 minute de Bhim Gurung (Nepal). De altfel, primul concurent străin s-a clasat pe locul 18: neamțul Manuel Seyr, cu 5.59.29. În 2018, Everest Marathon a ajuns la a 16-a editie. Organizatorii propun alergătorilor din întreaga lume trei curse: ultra (60km), maraton (42km) și semimaraton (21km).