Tineri români de 10, la Bacalaureatul din Italia

Tineri români de 10, la Bacalaureatul din Italia

236
0
Foto: evz

Doi tineri români, Cosmin Siea şi Tudor Haja, au reuşit să ia nota maximă la examenul de Bacalaureat susţinut în Italia. 

Născuţi în România, cei doi tineri s-au mutat în Italia în urmă cu 10 ani împreună cu familiile lor, iar acum au absolvit la două dintre cele mai bune licee din Parma. Absolvenţii au avut de dat trei probe scrise, limba italiană, matematică şi latină, şi o probă orală în care au avut de susţinut o prezentare dintr-o listă de nouă teme. Românii au reuşit să îi impresioneze pe profesorii italieni, la ultima probă susţinută, prin prezentări în care au vorbit despre utopia platonică, respectiv biologia cuantică. Primele trei probe sunt notate în Italia cu un maxim de 15 puncte fiecare, iar ultima cu 55 de puncte. Cosmin şi Tudor au reuşit să obţină punctajul maxim, 100 de puncte, dar asta a venit după un an de studiu intens.

Cei doi tineri se pregatesc pentru examenul de admitere la medicina, din septembrie. Amândoi se implică şi în activităţile comunităţii din care fac parte. Recent, ei au participat împreună cu familiile lor la pregătirea bucatelor româneşti pentru oaspeţii veniţi la Festivalul Multicultural de la Collecchio.

Totodată, tinerii nu au rupt legătura cu România, încercând pe cât posibil să ţină pasul cu tot ceea ce se petrece în ţară, vizitele lor fiind destul de dese.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ