Traian Băsescu spune că al doilea mandat îl datorează românilor din diaspora....

Traian Băsescu spune că al doilea mandat îl datorează românilor din diaspora. Fostul președinte propune înființarea a 1.500 de secții de votare pentru parlamentarele din toamnă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut o serie de declaraţii cu privire la organizarea secţiilor de vot pentru românii din Diaspora, în cadrul unei intervenţii telefonice în emisiunea Laviniei Şandru, Ediţie Specială, la Realitatea TV.Românii trimit bani acasă, cu care ne închidem un deficit. Eu sunt un președinte care datorează Diasporei cel de-al doilea mandat. Am o obligatie morală față de românii din Diaspora. Este evident că avem de luat măsuri pentru a le arăta că țara lor îi respectă. Votul a rămas singura modalitate prin care sunt legați de România. Au familia, amintirile şi acest drept de vot.

Votul prin corespondență nu trebuie anulat, să se păstreze legea. MAE știe exact unde sunt comunitățile din Spania, din Italia… Situația este cunoscută și ușor de gestionat din punct de vedere al organizării secțiilor de votare.

Toate administrațiile locale din UE pun gratuit la dispoziție spații pentru organizarea secțiilor de votare. Este o obligație în raport cu celelalte țări. Nu trebuie să se repete momentele brutale din 2014. Am fost la un pas ca UE să nu ne considere ca o țară care obstrucționează dreptul la vot. România nu trebuie să mai arate ca o țară bananieră, care obstrucționează dreptul la vot. Organizarea de către statul român a 1.500-2.000 de secții de votare este un lucru pe care îl putem face„, a spus Traian Băsescu.