Acasă Evenimente Trei zile de spectacole folclorice susținute la Vârșeț de Ansamblul ”Junii Timişului”

Trei zile de spectacole folclorice susținute la Vârșeț de Ansamblul ”Junii Timişului”

În zilele de 9 august (marţi), 11 august (joi) şi 12 august (vineri), în Sala Festivă a Hotelului Vetrenjača din Vârşet, începând cu orele 20:30, ”Junii Timişului” din Timişoara, în colaborare cu Asociația ”Românii Independenți din Serbia” (RIS), vor susține spectacolul extraordinar ”Cântecul şi dansul românesc element de identitate naţională”.

Intarea este liberă!

Proiectul este susținut de Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă, implementat de Asociația ”Junii Timişului” din Timişoara.

Ansamblul Folcloric ”Junii Timişului” a fost înființat în urmă cu doi ani, la inițiativa a doi tineri – Diana și Sebastian, foști dansatori ai unui ansamblu folcloric timișorean/

Cei doi și-au propus să continue tradiția, cântecul și jocul popular, și l-au convins să se alăture dmersului lor pe coregraful Doru Vladu, care a inițiat tinerii din mediul rural și urban. Cei doi, au reușit în scurt timp, să formeze ansamblul ”Junii Timișului”, categoria de vârstă, 14-25 de ani.

Nu au renunțat vreo secundă, la visul lor de a avea și o orchestră. Și visul a devenit realitate. S-a format orchestra Ansamblului Junii Timisului, condusă de Emeric Nyari, având în componență 11 instrumentiști, cărora li s-au alăturat ulterior și soliștii.

În cei doi ani de la înființare, Ansamblul ”Junii Timișului” au fost premiați la mai multe festivaluri naționale și în paralel au organizat mai multe activități locale și regionale sau în parteneriat cu comunitățile de români din proximitatea graniței.

Evenimentul cultural care va avea loc la Vârșeț este susținut de Consulatul General al României la Vârşeţ, Consiliul Național al Minorităţii Naționale Române din Serbia (CNMNRS) şi Uniunea Românilor din Serbia (URS).
Partenerii evenimentului sunt RTV Voivodina, CPE „Libertatea”, Radio Far şi Revista de atitudine, cultură şi istorie a românilor din Serbia „Gladul Cerbiciei”.