Trupa de Humans este pregătită să facă spectacol la Eurovision 2018!

Trupa de Humans este pregătită să facă spectacol la Eurovision 2018!

* Este momentul să ne susţinem conaţionalii la Eurovision 2018! * Fiecare vot contează! * Votaţi cu sufletul, bucuraţi-vă de spectacol şi nu renunţaţi niciodată la visurile voastre * Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. Piesa care va reprezenta ţara noastră la Eurovision intră în a doua semifinală a concursului, în prima parte a show-ului din 10 mai.

România va fi reprezentată la Eurovision 2018 de trupa „The HUMANS”, cu piesa „Goodbye”, în finala care va avea loc în luna mai, la Lisabona. Formată în urmă cu un an, Trupa „The HUMANS” este compusă din șase membri – Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

Am vrut să aflăm mai multe detalii despre artiştii care ne vor reprezenta în prestigioasa competiţie, aşa că i-am contactat pentru a afla ce înseamnă pentru ei experiența Eurovision 2018

Rep.: Vă felicit pentru faptul că aţi ajuns să reprezentaţi România la Eurovision 2018.

Pentru cei care nu știu cum a luat fiinţă trupa The Humans, vă rog să povestiți pe scurt cum ați ajuns în acest proiect

Alex Matei (clape): The  Humans s-a format din dorinţa de a veni cu ceva nou şi original. Eu, Alin, Adi Tetrade şi Cristina am făcut parte dintr-o altă trupă, cântam împreună de aproximativ 10 ani. După o discuţie de 10 minute am hotărât ca noul nostru drum să se numească The Humans. I-am cooptat pe Alex Cismaru (chitara) si Adi Tanase (voce) şi ne-am făcut cunoscuţi în această formulă  prin prezenţa  noastră ca band al emisiunii ZazaSing de la Antena 1.

Cum aţi descrie piesa “Goodbye” în câteva cuvinte? Care a fost insight-ul din spatele acestei melodii?

Cristina: Piesa este compusă de Alin. Într-o zi stând prin trafic mi-a pus să ascult piesa. Mi-a plăcut din prima şi cum am ajuns la studio ne-am apucat de lucru. Am crezut în această piesă din prima şi am ştiut și mi-am dorit ca #Goodbye să ajungă pe scena mare a Eurovisionului.

Alin: Iniţial, direcţia melodiei era mai negativă, însă Cristina a simţit altfel şi a compus versurile astfel încât piesa să devină un manifest, un îndemn de a nu renunţa, de a-ţi urma visurile.

Corina (cello): Goodbye este o piesă pozitivă cu un mesaj simplu, însă extrem de sensibil şi complicat în zilele noastre.

Ce gânduri v-au încercat atunci când ati fost aleşi să reprezentaţi România la Eurovision 2018?

Alex Cismaru (chitară): Evident, în primul rând…bucurie. Este minunat să vezi că oamenii te plac, că îţi apreciază şi valorifică munca. În același timp, ne încearcă şi un sentiment de responsabilitate, deoarece ne dorim să reprezentăm România în cel mai frumos şi onest mod, iar cei care ne-au ales să fie mândri de noi şi de alegerea făcută.

Cristina Caramarcu: Eu am fost pozitivă pe tot parcursul concursului, la semifinală şi finală. Ştiam foarte bine ce am de făcut şi sunt fericită că am reuşit ceea ce mi-am propus, să rămân concentrată doar pe ceea ce se întâmplă pe scenă iar emoţiile exterioare să le transform în unele pozitive.

Alex Matei: Este extraordinar să simţi că lumea te place. În finală, toţi concurenţii s-au pregătit minuţios şi au avut prestaţii bune. Să fii cel mai bun dintre cei mai buni este chiar o senzaţie tare…

Ce schimbări a adus această calificare în  plan profesional şi personal până în acest moment?

În plan personal, schimbarea stă în faptul că nu prea trecem pe acasă şi nu avem timp să mai petrecem timp cu alți prieteni. Suntem doar cu familia The Humans. Norocul nostru este că oricum de mulţi ani petrecem timpul împreună şi schimbarea nu este mare.

Profesional, bineînţeles că este un salt mare şi numele nostru a devenit unul mai prezent. Pentru oricine, să ajungă pe scena de la Eurovision Song Contest este un vis, iar noi, acum, trăim acest vis.

Cum vi se pare experienţa Eurovision până în acest moment? Cum decurg pregătirile pentru concurs, ce sentimente vă încearcă, susţinerea din partea publicului român

Cristina: Este senzaţional. Deşi sunt momente în care suntem obosiţi, şi stresaţi … nu ne putem plânge. Trecem printr-o perioadă şi experienţă foarte frumoasă. Pe lângă repetiţii, emisiuni, concerte, am fost şi în câteva turnee de promovare în Israel, Spania şi Germania şi am fost impresionaţi de câţi fani are această competiţie. Ştiu toate versurile, toţi concurenţii.

Alex M (clape): Odată cu participarea din acest an am aflat şi de grupurile de fani Eurovision România care de asemenea ne-au surprins prin pasiunea lor pentru Eurovision. Ne-am bucurat de susţinerea lor şi ne-a ajutat pe tot parcursul selecţiei naţionale, dar mai ales acum. Ne bucurăm să-i reprezentăm şi o să dăm tot ce e mai bun.

Este o responsabilitate mare să reprezentaţi România într-o astfel de competiţie prestigioasă?

Alex Cismaru: Cu asta cred că am răspuns. Este. România este o ţară care a avut întotdeauna prestaţii foarte bune în acest concurs. Este privită ca o ţară puternică, care a ajuns mereu în finala mare. Deci, responsabilitate, presiune, emoţii…

Alin (bass): Da, este.. Și ne-am asumat această responsabilitate din momentul în care ne-am înscris în concurs. Sperăm ca toţi românii să fie alături de noi, indiferent în ce parte a lumii se află şi să ne susţină.

Care sunt planurile trupei după marea finală de la Eurovision?

Cristina: Avem multe proiecte în  lucru, dar bineînţeles că în perioada asta ne-am concentrat pe tot ceea ce înseamnă Eurovision. Deja avem programate mai multe concerte şi chiar din primele zile după ce revenim din Lisabona avem primele evenimente.

Adi Tetrade (tobe): După ce revenim în ţară o să lansăm o nouă piesă care sperăm să fie primită  măcar la fel de bine.

Având în vedere că avem o comunitate numeroasă de români în străinătate, cum vă gândiţi să promovaţi piesa în diaspora?

Corina: În general, noi ne dorim ca toţi românii să ne urmărească evoluţia şi să se bucure de acest concurs care este un spectacol impresionant şi să voteze cu sufletul. Pentru a fi mai ușor, deja cei din echipa noastră au creat o campanie numită “Poţi să fii și tu voluntar”, prin care îi invităm pe toţi românii din diaspora să ne promoveze şi să răspândească în toate colţurile lumii mesajul piesei noastre, “Goodbye”.

Un gând pentru românii de acasă şi pentru cei aflaţi pe meleaguri străine?

Cristina: Celor de acasă le mulţumim pentru votul de încredere pe care ni l-au oferit, având în vedere că anul acesta în finala selecţiei naţionale a contat doar votul publicului. Ne bucurăm de susţinerea lor şi sperăm să râmână şi mai departe alături de noi. Cei aflaţi mai departe de ţară au acum ocazia să ne dea votul şi să ne ofere sprijinul lor. Suntem mândri să ne reprezentăm ţara şi pe toţi românii.

Votaţi cu sufletul, bucuraţi-vă de spectacol şi nu renunţaţi niciodată la visurile voastre. #luvthehumans #nevergiveup

 

Noutăţi şi informaţii despre trupa The Humans găsiți și pe pagina lor oficială de Facebook