Acasă Politic Următoarea Adunare Generală a APCEMN va fi organizată de Rada Ucrainei

Următoarea Adunare Generală a APCEMN va fi organizată de Rada Ucrainei

Secretariatul Internațional al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) a organizat la Istanbul (Turcia) o reuniune a Grupului de lucru pentru regulament, și a comisiei pentru probleme juridice și politice și a pentru probleme tehnologice și de mediu.

Deputatul Daniel Constantin, președinte al Delegației Parlamentului României la APCEMN a participat la reuniunea Grupului de lucru pentru regulament și la cea a Comisiei pentru probleme juridice și politice, care, pentru optimizarea organizației, a propus  reformularea a două amendamente. La finalul lucrărilor, senatorul Roberta Anastase a fost aleasă, pentru al doilea mandat, în funcția de președinte al Comisiei pentru probleme juridice și politice a APCEMN.

Deputatul George Șișcu, membru al delegației parlamentare române, a participat la reuniunea Comisiei pentru probleme tehnologice și de mediu, unde prezentat raportul „Strategii naționale în domeniul inteligenței artificiale în țările membre ale OCEMN”, va fi transmis, spre adoptare, Adunării Generale a APCEMN.

Agenda celor două Comisii ale APCEMN a inclus dezbateri și propuneri privind evenimentele viitoare cuprinse în calendarul organizației, respectiv Adunarea Generală a APCEMN în organizarea Radei Supreme a Ucrainei și reuniunile Comisiilor generale care vor fi organizate în primăvara anului 2024. Președinția rotativă a APCEMN va fi preluată de Albania, pentru prima jumătate a anului 2024, conform principiului rotației.