Vasile Bâcu, invitat special al Cenaclului „Mașina cu poeți”

Vasile Bâcu, invitat special al Cenaclului „Mașina cu poeți”

În data de  29 ianuarie 2017, începând cu ora 11, la Observatorul astronomic de la Suceava va avea loc o nouă întrunire a membrilor Cenaclului transfrontalier „Mașina cu poeți”, serie de evenimente inițiate și organizate de Lectoratul de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității „Yuriy Fedkovych” și de Centrul Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din Cernăuți, anunță Bucpress.

Titulatura de invitat special al întâlnirii de duminică îi revine epigramistului de excepţie Vasile Bâcu, poet, redactor-șef al publicației „Gazeta de Herța şi preşedinte al Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuți.

Cenaclului transfrontalier „Mașina cu poeți” sunt organizate alternativ la Cernăuți și la Suceava de Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” și Lectoratul de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți, în parteneriat cu Clubul de Inițiativă Literară de la Suceava. Prima întrunire a avut loc la Cernăuți în septembrie 2016, avându-i ca invitați speciali pe Constantin Severin și pe Marin Gherman, iar cea de-a doua întâlnire a avut loc în 23 octombrie la Suceava, unde invitați speciali au fost Vasile Tărâțeanu și Florin Haidamac.

A treia întâlnire a cenaclului a avut loc la Cernăuți în noiembrie 2016, avându-i ca invitați speciali pe poeții Doru Mihai Mateiciuc (Suceava) și Gheorghe Ungureanu (Noua Suliță).