Acasă România Vitezomanii, trași pe dreapta

Vitezomanii, trași pe dreapta

Polițiștii rutieri au aplicat peste 20.000 de sancțiuni și au reținut aproximativ 2.300 de permise de conducere, șoferilor care pus în pericol siguranța traficului prin nerespectarea limitelor legale de viteză, în cadrul unei acțiuni de o săptămână derulate conform Calendarului de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

Viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară sunt printre pricipalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În săptămâna 10 – 16 august 2020, conform Calendarului de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL, Direcția Rutieră a coordonat acțiunea Speed, pentru prevenirea accidentelor de circulație cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul operațiunii, polițiștii rutieri au acționat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române.

Au fost controlate 37.226 de autovehicule și aplicate 20.960 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 2.290 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

În România, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere.

În primele 6 luni ale anului 2020, viteza a generat 19% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând primul loc în ierarhie.