Vizită oficială la București a președintelui Nicolae Timofti

Vizită oficială la București a președintelui Nicolae Timofti

Președintele Nicolae Timofti va efectua o vizită oficială la București, pe data de 16 februarie, anunță Deschide.MD, citând surse oficiale. De asemenea,  informația a fost confirmata și pentru Timp Românesc de surse din cadrul Președinției Republicii Moldova.
Potrivit sursei citate, agenda vizitei include depunerea de flori la mormântul ostașului necunoscut și o întrevedere cu președitele Klaus Ioahannis, urmată de o conferință de presă comună.

Ulterior președintele Republicii Moldova se va întâlni cu premierul Dacian Cioloș și cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Vizita se va încheia cu înmânarea distincțiilor de stat lui Klaus Iohannis, Raed Arafat și lui Florin Piersic, decorații acordate anterior prin decret prezidențial semnat de Nicolae Timofti.

Amintim că ultima vizită a președintelui Timofti în România, a avut loc pe 7 iulie, la invitația rectorului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Instituția îi i-a acordat atunci oficialului titlul de Doctor Honoris Causa.