Vizita secretarului de Stat Veaceslav Saramet la Cernăuți

Vizita secretarului de Stat Veaceslav Saramet la Cernăuți

DISTRIBUIȚI
Foto: dprp.gov.ro

Cu prilejul celebrării a 609 ani de la atestarea documentară a orașului Cernăuți, Veaceslav Șaramet, secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a efectuat o vizită de lucru în perioada 7-8 octombrie, în Ucraina.

În cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Orașului, secretarul de Stat s-a întâlnit cu Oleksandr Fișciuk, președintele Administrație Regionale de Stat din Cernăuți. Agenda oficialului român a cuprins și întrevederi cu alți reprezentanți ai autorităților locale, acesta participând la o întâlnire la sediul Primăriei Cernăuți cu Oleksiy Kaspruk, primarul orașului, Mykhailo Pavliuk, prim vicepreședintele administrației regionale Cernăuți, Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Municipiului București, Cristian Leon Țurcanu, ambasadorul României la Kiev și Elenora Moldovan, consul general al României la Cernăuți. Întrevederea s-a încheiat cu o conferință de presă susținută de Veaceslav Șaramet împreună cu Oleksiy Kaspruk și Daniel Tudorache, se arată într-un comunicat.

Totodată, în cadrul vizitei, secretarul de stat a avut o întâlnire la Consulatul General al României în Cernăuți cu reprezentanții comunității românești, printre care s-au numărat acad. Alexandrina Cernov, acad. Vasile Tărâțeanu, primarul comunei Boian, Vasile Bâcu – președintele Societății pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu”, Ilie Tudor Zegrea – președintele Societății Scriitorilor Români din regiunea Cernăuți, Aurica Bojescu – președintele Centrului Bucovinean Independent de Cercetări Actuale, Dumitru Caulea, dirijorul Corului Românesc „Dragoș Vodă”, dar şi cu jurnalişti ai publicaţiilor româneşti din regiune.

„În spiritul consolidării relațiilor bilaterale și al aprofundării posibilităților de cooperare dintre cele două state, suntem astăzi alături de etnicii români din teritoriu, care reprezintă o prioritate în agenda ministerială”, a declarat Veaceslav Șaramet. La deschiderea oficială a festivităților dedicate orașului Cernăuți au participat mai multe delegații din România, Republica Moldova, Polonia și Lituania.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.