Acasă Europa Un român a cucerit Everestul pentru un scop caritabil

Un român a cucerit Everestul pentru un scop caritabil

Foto: libertatea.ro

Un român din Anglia, care nu are experiență de alpinism, a escaladat unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume ca să strângă fonduri pentru Institutul de Cercetare a Cancerului.

Potrivit libertatea.ro, Edward Dijmărescu trăiește în Londra, Marea Britanie, de aproape 15 ani, cu soția lui, și lucrează ca manager într-o organizație caritabilă. Dorind să facă mai mult pentru semenii lui și să ajute la descoperirea unor tratamente mai bune sau, poate, chiar a unui antidot pentru cancer, el s-a gândit să efectueze una dintre cele mai grele expediții din lume, spre Everest Base Camp, principala tabără de pe traseul spre cel mai înalt vârf din lume.

După șapte zile de efort continuu, timp în care a străbătut munții Himalaya și a îndurat temperaturi extrem de scăzute, tânărul de 37 de ani a reușit să pună steagul orașului Brad la aproximativ 5.357 de metri altitudine, scrie Glasul Hunedoarei.

Nu doar temperaturile scăzute au fost un permanent obstacol în calea sa, ci și lipsa oxigenului sau alte pericole care apar în astfel de ascensiuni. Dar, românul a înfruntat totul, pentru o cauză nobilă. Strângerea de fonduri pentru Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra.

Sursa citată a mai menţionat faptul că românul nu este la prima acțiune caritabilă. De mai bine de cinci ani, Edward participă la diferite expediții și maratoane în scopuri umanitare. În 2013 a alergat la Maratonul Londrei pentru Spinal Research UK (Cercetare pe Coloana Vertebrală), terminând cursa în aproximativ cinci ore. În 2014 a făcut o expediție la Machu Picchu, în Peru, luând drumul faimosului Inka Trail și strângând fonduri pentru Crucea Roşie Britanică, iar între 2012 și 2016 a participat la diferite curse de alergare (fiecare mai lungi de 20 de kilometri) pentru diferite organizații caritabile.

Articolul precedentAlţi imigranţi opriţi la graniţă
Articolul următorVizita secretarului de Stat Veaceslav Saramet la Cernăuți