Volum despre Regina Maria lansat la Ambasada României în Canada

Volum despre Regina Maria lansat la Ambasada României în Canada

Ambasada României a găzuit, pe 21 octombrie, prezentarea celui mai recent volum al lui Gilles Duguay, fost ambasador al Canadei la București, eveniment organizat împreună cu Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români și cu sprijinul Asociației Româno-Canadiene din Otawa și Gatineau.

“L’amour impossible de Marie, reine de Roumanie” este construită în jurul figurii Reginei Maria și evocă episoade importante din viața acesteia, strâns legate de pagini esențiale din istoria României, în special din perioada Primului Război Mondial.

Un al doilea personaj principal al cărții, și el cu o contribuție notabilă și care merită să fie mai bine cunoscută, la realizarea obiectivelor României în timpul și după încheierea acestei conflagrații, este colonelul Joseph Boyle, originar din Ontario, o figură legendară în Canada.

În cadrul evenimentului, Ambasadorul român a apreciat contribuția domnului Gilles Duguay la dezvoltarea relațiilor dintre România și Canada, în timpul și după încheierea mandatului său la București, remarcând natura strânsă și profundă a atașamentului pe care l-a păstrat pentru România și istoria ei.