Zi de poveste la Micherechi (Ungaria)

Zi de poveste la Micherechi (Ungaria)

DISTRIBUIȚI

Pentru a marca „Ziua Limbii Române”, Institutul Cultural Român Budapesta a organizat, pe 8 septembrie, un spectacol de teatru pentru elevii de la Şcoala generală românească din Micherechi.

Actorii Alexandru Stama, Răzvan Daniel Marina, Bianca Cristiana Hedeş şi Veronica Violeta Căliman au urcat pe scenă în spectacolul „Cei trei purceluşi”, o adaptare de Mirela Retegan după celebra povestire pentru copii. Acesta a fost urmat de o întâlnire pe scenă cu personajul „Fetiţa Zurli”, care a continuat interacţiunea cu micii spectatori.

Începând din anul 2013, pentru a puncta importanţa ”Zilei Limbii Române”, Institutul Cultural Român Budapesta a prezentat elevilor Şcolii generale din Micherechi (Ungaria) spectacole interactive de teatru în limba română. În anul 2013 Giorgiana Elena Popan, actriţă a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a dus „Magia cuvântului” pe scena de la Micherechi, iar în 2014 actriţa Ioana Ginghină, de la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti i-a încântat pe tinerii spectatori cu povestiri pline de mişcare, voie bună şi culoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.