Ziua Culturii Naționale marcată la Beer Sheva

Ziua Culturii Naționale marcată la Beer Sheva

ICR Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română și HOR Beer Sheva și Negev, vă invită la un eveniment literar dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale la Beer Sheva.

Evenimentul, în limba română, va avea loc duminică, 14 ianuarie 2018, ora 17:00, în sala Auditorium a Colegiului Tehnologic din Beer Sheva, situat pe strada Basel nr. 71.

Programul evenimentului: Introducere: Dr. Natan Cohen, Președintele HOR Beer Sheva și Negev, Dragoș Nelersa, Președintele Asociației Scriitorilor Israelieni de Limba Română; Prelegerea „Eminescu în ebraică și idiș” susținută de dl Dr. Lucian Zeev Herșcovici, Biblioteca Națională a Israelului; Recital de poezii semnate de Mihai Eminescu și traduse în limbile ebraică și idiș; Prezentări de carte, moderator: Etgard Bitel – ziarist; „Dragoste în amurg” și „Lumină în beznă” de Ada Shaulov – prezintă Magdalena Brătescu; „Floare de nisip”, „Înghețată cu gust amar” și „Autobuzul de noapte” de Madeleine Davidsohn – prezintă Etgard Bitel; „Dadu” de Adina Rozenkrantz Herșcovici – prezintă Lucian Zeev Herșcovici; „Umbra celor șaisprezece apusuri” de Magdalena Brătescu– prezintă Etgard Bitel.

Intrarea în cadrul evenimentului este liberă, în limita locurilor disponibile.