Cel mai tânăr elev al cursurilor de limba română de la Bor...

Cel mai tânăr elev al cursurilor de limba română de la Bor are 6 ani

472
sursa foto: Codruț Anca

Proiectul ”CURSURI DE LIMBA ROMÂNĂ CU ELEMENTE DE CULTURĂ NAȚIONALĂ” susținut de Inițiativa Românilor din Serbia a fost reluat sâmbătă, 8 aprilie 2017, la Bor (Serbia).

La redeschiderea cursurilor finanțate de IRS au participat copii din zona orașului Bor însoțiți de părinții acestora.

Cel mai tânăr cursant este Ljupkovici Minia (în vârstă de 6 ani), care a venit însoțită de Mama Vanja.

Inițiativa Românilor din Serbia a fost reprezentată de Dragana Adamovici și Daniel Petkovski, vicepreședinții asociației, și profesoara Una Vasilievici, care și în anul anterior a predat limba română copiilor din Bor.

Din România, au participat profesorul, istoricul, publicistul Gheorghe Rancu și Codruț Anca, directorul Centrului Cultural Carașul din Grădinari, Caraș-Severin, cărora li s-au alăturat alți susținători ai românilor din afara granițelor – Mihaela și Adrian Junc din stațiunea bihoreană Băile Felix și Marcel Bucur din Oravița.

Una Vasilievici a mulțumit copiilor și părinților pentru revenirea la cursurile de limba română, anunțând că numărul acestora va fi mai mare după sărbătorile pascale, mulțumind tuturor celor care sprijină desfășurarea acestor cursuri la Casa Românească din Timoc.

IRS
sursa foto: Codruț Anca

Ca și în anii anteriori, directorul  Centrului Cultural Carașul din Grădinari, Codruț Anca, a salutat prezența copiilor susținuți de părinți la începerea cursurilor și a recomandat consultarea inclusiv a programei de studiu elaborată de Consiliul Național al Minorității Românilor din Serbia, pentru  realizarea unei practici unitare a cursurilor la nivel național.

A menționat efortul financiar al președintelui Inițiativei Românilor din Serbia, Boian Bărbuță, care din Canada susține cheltuielile sediului și plata profesorului.

Totodată a recomandat copiilor și părinților vizionarea posturilor de televiziune românești prin internet și comunicarea în familie să se desfășoare în limba română.

Profesorul Gheorghe Rancu a mulțumit părinților pentru încurajarea și susținerea pe care le acordă copiilor de a studia limba română.

A prezentat un nou număr al revistei ROMÂNII DIN TIMOC pe lângă care a fost prezentat suplimentul ALFABETAR cuprinzând literele de la A la M, urmând ca în scurt timp să apară tot ca supliment al acestei reviste și celelalte litere ale alfabetului limbii române. – Corespondență realizată de Codruț Anca

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.