Activitatea ambasadei României la Kiev și a consulatului de la Odesa sunt...

Activitatea ambasadei României la Kiev și a consulatului de la Odesa sunt suspendate. Consulatele de la Cernăuți și Solotvino sunt funcționale

MAE cere cetățenilor români aflați în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prin platforma www.econsulat.ro sau la numărul de telefon 0040.751.084.537

DISTRIBUIȚI
foto Arhivă

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.

Activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată, iar repatrierea personalului Ambasadei României la Kiev s-a încheiat cu succes, urmare unui efort inter-instituțional susținut, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulțumește în mod deosebit tuturor instituțiilor implicate pentru realizarea operațiunii, precum și autorităților Ucrainei și Republicii Moldova pentru sprijinul oferit. Pe parcursul întregii operațiuni, începută ieri dimineață și finalizată în această dimineață, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a stat permanent în contact cu ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu.

De asemenea, activitatea Consulatului General de la Odesa continuă să fie suspendată, personalul acestui oficiu consular fiind repatriat anterior, în siguranță.

Decizia retragerii personalului diplomatic și consular a fost luată de MAE în contextul escaladării situației de securitate din Ucraina, în general, și din Kiev, în mod special.

Totodată, MAE informează că, în acest moment, la oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino activitatea se desfășoară în continuare în parametrii normali, cu tot personalul.

Reprezentanții oficiilor consulare sunt în legătură cu cetățenii români fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări. De asemenea, aceștia sunt în contact constant cu reprezentanții comunității românești din Ucraina.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.