Acasă Cultura / Culte „Add to Address Book“

„Add to Address Book“

Expoziţia „Add to Address Book“ semnată de Mirela Trăistaru este vernisată până la 15 ianuarie 2015, la  Viena, fiind găzduită de Museum of Young Art Vienna (MOYA).

Evenimentul a fost deschis pe 16 decembrie în prezenţa artistei românce care a început proiectul  „Add to Address Book“ în urmă cu şapte ani, cerând prietenilor ei artişti să îi doneze lucrări cu dimensiunile de 100×100 cm şi acordul de a interveni plastic peste acestea, cu intenţia de a realiza o singură operă: povestea ei spusă peste poveştile lor. Este un jurnal despre prietenie, încredere, toleranţă şi adevărate valori. Ideea ei a fost de a reuni aceste firi independente şi solitare într-o lucrare unică a cărei dimensiune nu se ştie când îşi va atinge marginile. Se vrea un proiect pentru o viaţă.

„Add to Address Book“ a fost prezentat în cadrul Târgului de Artă Art Safari, organizat în perioada 22-25 mai 2014 la Bucureşti. Aici, aceste lucrări au fost legate între ele ca un mare „puzzle“, de un „fir roşu“ – intervenţia plastică a Mirelei Trăistaru fiind executată live în prezenţa publicului participant la expoziţie. Întregul proces al intervenţiilor artistice din timpul zilelor de târg Art Safari au fost surprinse de către Andrei Oprescu, acesta realizând scurtmetrajul „Add to Address Book“.

Proiectul reuneste în prezent lucrări a 89 de artişti contemporani – pictori, sculptori, graficieni, poeţi, fotografi, artişti conceptuali, artişti naivi – din 16 ţări: Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Italia, Liban, Maroc, Moldova, Olanda, Polonia, România, Spania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, lucrări peste care Mirela a pictat, creând din toate acestea o singură pictură.

Proiectul „Add to Address Book“ nu se opreşte aici. Tot mai mulţi artişti i se vor alătura. El va fi expus anul viitor la Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului în 2015.