“Badante Pentru Totdeauna” – povestea româncelor la Festivalul Bookcity din Milano

“Badante Pentru Totdeauna” – povestea româncelor la Festivalul Bookcity din Milano

Pentru a treia oară consecutiv, editura românească Rediviva – proiect al Centrului Cultural Italo Român a participat la Festivalul International Bookcity din Milano, manifestare internatională care a cuprins peste 700 de evenimente în toată Lombardia.

Editura a publicat peste 30 de Titluri în cele şapte colecţii propuse, aducând deopotrivă în faţa publicului român şi italian, proiecte editoriale bilingve pentru a face cunoascută literatura românească, istoria, dar şi autori români care trăiesc în Peninsulă.

Proiectul Centrului Cultural Italo Român încearcă să promoveze valorile literare şi cultura românească, proiectele de acest gen având o relevanţă aparte în contextul păstrării identităţii naţionale, pentru cunoaşterea şi promovarea culturii româneşti.

În cadrul întâlnirii de la Museo delle Culture del Mondo din Milano au fost prezentate publicatiile bilingve: “Badante Pentru Totdeauna” de Inrid B Coman, “Frontierele inimii” de Lilian v kertay şi colectia “Quaderni romeni- volumul Adam si Eva” de Liviu Rebreanu.

De asemenea, la eveniment au participat jurnalistul Antonio Buozzi, scriitoarea Ingrid Coman și Violeta Popescu.

Din partea grupului organizatoric Bookcity din Milano a fost prezentă Alessandra Cecchinato, dar şi reprezentatntul Consulatului General al României, George Milosan.