Bălănescu Quartet ajunge la Praga

Bălănescu Quartet ajunge la Praga

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 15:20 , la Centrului Expozițional Výstavište din Praga, va avea loc concertul trupei Bălănescu Quartet la Festivalul Internațional de Muzică Respect, participare românească ce se bucură de sprijinul ICR Praga.

Începând cu luna aprilie și până la finalul anului 2017 se celebrează aniversarea a 20 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Respect. În zilele de17 și 18 iunie pe spațiul verde de pe aleea Bruselská din cadrul Centrului Expozițional Výstavište din Praga, vor avea loc o serie de concerte în aer liber ale unor artiști locali și internaționali de calitate excepţională.

Bălănescu Quartet este un cvartet de coarde avangardist care abordează un stil muzical specific incluzând ritmuri sacadate, dezacorduri muzicale și aranjamente complexe, făcându-și debutul pe piața muzicală cu reinterpretări ale pieselor trupei germane Kraftwerk. Cvartetul are în spate numeroase colaborări cu artiști renumiți, dintre care îi amintim pe David Byrne, Michael Nyman și Spiritualized. Înființat în anul 1987 de către violonistul Alexander Bălănescu, cvartetul sărbătorește anul acesta 30 de ani de existență muzicală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.