„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” a revenit la Oneşti

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” a revenit la Oneşti

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” a revenit la Oneşti, luni, 31 iulie, pentru al cincilea an consecutiv. Momentul surpriză, oferit de organizatori celor 2.000 de spectatori prezenți, a fost concertul extraordinar susţinut de Mihai Constantinescu – îndrăgitul cântăreţ pe ale cărui binecunoscute melodii au crescut generaţii întregi de copii, dar și de părinți.

Pe parcursul săptămânii, serile de film au loc cu începere de la ora 21.00 în Parcul Municipal și vor fi completate cu proiecţii în incinta Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti”, în perioada 2-4 august, cu începere de la ora 10.00, cinefilii de toate vârstele având posibilitatea de a viziona filme clasice de animaţie româneşti: Uimitoarele aventuri ale Muşchetarilor, Aventurile lui Pin-Pin şi Misiunea spaţială Delta.

Dacă publicul din Onești s-a întâlnit, până acum, cu filmul și muzica, iată că joi, 3 august, la ora 10.00, are ocazia de a se întâlni cu cartea, odată cu lansarea volumului realizat de Călin Cazan, Cartea Umbrelor Mişcate. Animaţie pentru filme şi jocuri video. Prezentarea este făcută de către Ştefan Buzea, reprezentantul Asociaţiei Realizatoilor de Film de Animaţie, regizor şi realizator de filme de animaţie, provenind, de asemena, dintr-o familie cu experienţă îndelungată în studiourile Animafilm.

De asemenea, vor fi prezente personalități ale filmului românesc, la final de săptămână actrițele Draga Olteanu-Matei și Maia Morgenstern vor veni în orașul de pe Trotuș pentru a se alătura evenimentului. Ele sunt însoțite și de actorul Dorel Vişan, care va susține un recital de poezie. Lista invitaţilor speciali va fi completată de regizorii Nicolae Mărgineanuşi Şerban Marinescu, ce vor împărtăși din poveștile lor legate de realizarea filmelor Faimosul paparazzo şi, respectiv, Cei care plătesc cu viaţa.

Evenimentul este organizat de Asociaţia CineCultura şi MDV Audio Studio, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oneşti, cu sprijinul DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei şi al AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiecţiile au loc în perioada 31 iulie – 6 august a.c., cu începere de la ora 21.00, în Parcul Municipal Oneşti (lângă „Roată”) şi la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti”, în perioada  2 -4 august a.c., cu începere de la ora 10.00, iar accesul publicului este gratuit.