Cărţile româneşti continuă drumul spre bibliotecile universitare moldoveneşti

Cărţile româneşti continuă drumul spre bibliotecile universitare moldoveneşti

Directorul General Adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Nicolae Brînzea, însoţit de expertul responsabil cu proiecte de spiritualitate şi educaţie, Dan Mirea, au vizitat Orheiul Vechi şi Soroca la invitaţia Viceministrului Culturii din Republica Moldova, Gheorghe Postică.

În timpul întâlnirii au fost discutate aspecte organizatorice referitoare la tabăra de istorie, cultură şi civilizaţie românească, care îi are drept beneficiari pe studenţii de la Facultatea de Istorie, dar şi de la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii de Stat din Chişinău, Rep. Moldova, tabără ce va avea loc în perioada 19-23 octombrie, la Centrul European pentru limbă, cultură şi civilizaţie românească de la Crevedia al IEH.

S-a discutat, de asemenea, şi oportunitatea continuării proiectului prin îmbogăţirea fondului de carte în limba română din bibliotecile universitare din Republica Moldova.

Directorul General Adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a vizitat localităţiile Orheiul Vechi şi Soroca pentru a stabili obiectivele de patrimoniu care vor fi promovate în Calendarul IEH 2016.

Astăzi, Nicolae Brînzea s-a întâlnit şi cu directorul Muzeului Soroca, Nicolae Bulat pentru a vizita Cetatea Soroca , obiectiv care se va regăsi în filele calendarului IEH de anul viitor.

Aceste proiecte comune fac parte din protocolul de colaborare dintre IEH şi Ministerul Culturii al Republicii Moldova. În baza acestui protocol, la începutul lunii noiembrie, Viceministrul Culturii din Republica Moldova, Igor Şarov va fi prezent la Bucureşti pentru a se stabiliti calendarul proiectelor comune care se vor avea loc anul următor.