Colectă de carte pentru copiii din Cernăuţi

Colectă de carte pentru copiii din Cernăuţi

Foto: BucPress

Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” (Slobozia), Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” (Slobozia), Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți și deputatul român Ștefan Mușoiu anunță o colectă de carte pentru școlile cu limba română de predare din regiunea Cernăuți.

La 17 august 2017 Liga Tineretului Român „Junimea” a semnat un acord de parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, Biblioteca Județeană „Stefan Bănulescu” din Slobozia și parlamentarul român Ștefan Mușoiu.

Potrivit BucPress, prin acest parteneriat se intenționează realizarea unei colecte de carte cu ocazia Sărbătorii Naționale „Limba noastră cea română” la Cernăuți, eveniment cultural ajuns la cea de-a 28-a ediție. Cărțile vor fi distribuite pentru cele 62 de școli cu limba română de predare din regiunea Cernăuți, asigurând fondul beletristic de care copiii au nevoie și contribuind la menținerea și consolidarea limbii române în aceste instituții de învățământ.

De asemenea, literatura artistică donată pentru românii din regiunea Cernăuți va fi preluată de LTR „Junimea” și distribuită în cele 62 de școli cu limba română de predare din regiunea Cernăuți.

La invitația „Junimii” cernăuțene, la 3 septembrie 2017 la Cernăuți va sosi o delegație oficială din județul Ialomița, în frunte cu parlamentarul român Ștefan Mușoiu, care va participa la Sărbătoarea Națională “Limba noastră cea română”.

Potrivit unei postări a parlamentarului român, la această colectă de carte pot participa toți doritorii. „Venim în sprijinul copiilor din cele 62 de școli românești, aflate pe teritoriul Ucrainei. Lansez un apel la mărinimia dumneavoastră și vă rog să contribuiți fiecare, în limita posibilităților, ca să le putem oferi împreună o bucurie copiilor români din Cernăuți. Vă mulțumim pentru nobilul gest! Vă așteptăm cu cărțile de care vă puteți despărți la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea”, a transmis Ștefan Mușoiu.