Congresul Internațional al Eminescologilor la Chișinău

Congresul Internațional al Eminescologilor la Chișinău

În perioada 3-4 septembrie 2016, sub egida Academiei Române, Academiei de Științe din Moldova,  Institutului de Filologie a AŞM și a Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc cea de-a V-a ediție a Congresului Internațional al Eminescologilor.  Evenimentul va reuni eminescologi importanți din România, Italia, Turcia și Spania.

Pentru a marca Ziua Limbii Române, ICR Chișinău a participat și în acest an, în calitate de partener, la organizarea congresului. În acest context, instituţia a susținut prezența la eveniment a unor scriitori și cercetători: prof.  Ali Narcin (Turcia), acad. Mircea Martin, dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, scriitorii Teodor Dună, Ioan Groșan, Horia Gârbea, Ioan Es. Pop (România).

Congresul Eminescologilor vizează crearea unui program sistematizat de promovare a operei și personalității lui Eminescu în întreaga lume, aprofundarea studiilor eminesciene, informarea reciprocă a eminescologilor asupra exegezelor apărute în ultimul timp.