Acasă Evenimente ”Fii Proactiv, Învaţă Permanent!”

”Fii Proactiv, Învaţă Permanent!”

Ministerul Afacerilor Externe a organizat ieri conferința care a marcat finalizarea proiectului european ”Fii Proactiv, Învaţă Permanent! – Module de training pentru îmbunătăţirea abilităţilor personalului MAE”.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea eficacităţii activităţii Ministerului Afacerilor Externe în vederea îmbunătăţirii durabile a capacităţii administraţiei publice din România. Prin intermediul acestui proiect au fost dezvoltate abilităţile a 462 de angajați în domenii variate precum management, achiziţii publice, limbi străine, cultură şi civilizaţie, negociere şi mediere, tehnologia informaţiei, comunicare şi diplomaţie publică, management resurse umane, formare de formatori și relații internaționale, au fost organizate stagii de pregătire profesională în instituţiile Uniunii Europene şi un program de mentorat. De asemenea, în cadrul proiectului a fost implementată o aplicaţie informatică având ca scop modernizarea funcţiei de dezvoltare profesională a MAE.

Secretarul de Stat Radu Podgorean a subliniat importanţa derulării acestui proiect ambiţios de dezvoltare profesională care a dat posibilitatea pentru 20% din personalul MAE să urmeze cursuri de formare profesională. Totodată, Radu Podgorean a apreciat că programul a fost extrem de util, fiind adaptat la nevoile de schimbare ale instituţiei şi a declarat că MAE va continua acest tip de programe şi în perioada 2014-2020, mai ales în contextul în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE, existând nevoia de training a personalului în acest sens. Secretarul de stat Radu Podgorean a adresat mulţumiri în numele MAE şi al echipei de proiect personalului Programului Operaţional ”Dezvoltarea Capacităţii Administrative” pentru excelenta colaborare.

Secretarul general adjunct al MAE, Pandelea Pelmuş, a subliniat importanţa cursurilor de formare pentru personalul tehnico-administrativ din MAE care au fost derulate în acest proiect, pentru specializări precum managementul financiar, contabilitate şi achiziţiile publice. De asemenea, a apreciat cursurile de formare de formatori care asigură elementul de continuitate pentru acest proiect.

Managerul de proiect, Răzvan Corboş, a declarat că proiectul şi-a atins toţi indicatorii stabiliţi şi a subliniat importanţa unor programe noi de formare profesională în cadrul MAE dezvoltate cu acest prilej şi anume programul de mentorat care a permis unor tineri diplomaţi să lucreze alături de ambasadori ai României la misiunile din străinătate, cursurile on-line deschise personalului din Serviciul Exterior al MAE, precum și cursurile de management.