Imigranții români din Marea Britanie au trimis rudelor aproximativ 100 milioane de...

Imigranții români din Marea Britanie au trimis rudelor aproximativ 100 milioane de dolari

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Cezar Radu, în cadrul conferinţei Capital, “Influenţa BREXIT-ului asupra economiei româneşti”, a precizat că Marea Britanie va juca un rol important în dezvoltatea economiei şi comerţului la nivel european.

„BREXIT aduce multe probleme pe termen mediu si lung, Guvernul României continuă parteneriatul strategic cu Marea Britanie în domenii importante cum ar fi energia, agricultura, IT, auronautică, turism, apărare şi securitate”, a declarat Cezar Radu, citat de Capital.ro.

Potrivit acestuia, BREXIT nu afectează România comparativ cu alte state din regiune, „expunerea investitorilor străini în România fiind redusă”. “Un element important este migraţia, populaţia de cetăţeni români în Marea Britanie reprezintă aproximativ 175.000 de persoane. Românii stabiliţi în Marea Britanie reprezintă numai 1,1% din numărul total de imigranţi. Sumele pe care cetăţenii români din Marea Britanie le trimit rudelor în ţară nu reprezinta valori deosebite. Anul trecut, imigranţii români din Marea Britanie au trimis rudelor din România aproximativ 100 milioane de dolari, doar 3% din total banilor trimişi de diaspora”, a mai precizat secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Majoritatea cetăţenilor români aflaţi în Marea Britanie lucrează în IT şi sănătate.