La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, pe teritoriul SUA vor fi...

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, pe teritoriul SUA vor fi organizate 31 de secţii de votare, cu 9 mai multe decât la alegerile precedente din 2014

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că pe teritoriul Statelor Unite ale Americii vor fi înfiinţate, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, un număr de 31 de secţii de votare, cu 9 mai multe decât cele organizate cu ocazia alegerilor pentru Preşedintele României din 2014. Decizia a fost luată la propunerea Ambasadei României la Washington şi a consulatelor generale din SUA.

Decizia  de aprobare a acestor secţii de votare a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 887 din data de 7 noiembrie 2016, Partea I (Hotărârea AEP nr. 43/2016 privind lista sediilor secțiilor de votare care vor fi organizate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților). Textul integral al Hotărârii AEP, în cadrul căruia sunt precizate adresele tuturor secţiilor de votare din străinătate, poate fi consultat la adresa:

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.08_haep_43-2016_sectii_de_votare_strainatate.pdf

Subiectul organizării alegerilor parlamentare din acest an a fost abordat pe data de 8 noiembrie 2016, cu prilejul  întrevederii pe care ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut-o cu Ana Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente, aflată în vizită la Washington DC, la invitaţia Fundaţiei Internaţionale pentru Sisteme Electorale.

Pe parcursul discuţiilor dintre cei doi oficiali, au fost trecute în revistă demersurile efectuate de misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din SUA pentru facilitarea exprimării dreptului la vot de către cetăţenii români stabiliţi sau aflaţi temporari în SUA, printre care campania de informare privind noutăţile legislative, stabilirea secţiilor de votare şi organizarea birourilor electorale aferente.

În acest context, s-a convenit extinderea colaborării între Ambasada României şi Autoritatea Electorală Permanentă, cu ocazia evenimentelor organizate de misiunea diplomatică pentru comunitatea româno-americană, dar şi în cadrul parteneriatului pe care AEP îl derulează cu Fundaţia Internaţională pentru Sisteme Electorale.