Lectoratul de limba română din Atena va fi condus de un specialist...

Lectoratul de limba română din Atena va fi condus de un specialist român

Agenda celei de-a treia zile a vizitei pe care ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a efectuat-o, în perioada 14 –17 mai 2014, în Grecia, a inclus și o întrevedere cu primarul Atenei, Giorgios Kaminis.

În cadrul întâlnirii a avut loc un schimb de opinii cu privire la sprijinul pe care autoritățile, atât centrale cât și cele municipale trebuie să îl acorde comunităților românești și asociațiilor care reprezintă dorința românilor de a-și păstra identitatea.

În acest sens, cei doi oficiali au discutat despre modalităţile de sprijinire a asociațiilor în organizarea unor evenimente, dar și despre posibilitatea ca studierea limbii române să fie susținută și la nivel municipal. S-a subliniat și faptul că la Universitatea Kapodistrian din Atena se va deschide un lectorat de limba română, ministru delegat dând asigurări că trimiterea unui lector de specialitate se va realiza în timp util, pentru buna desfășurare a cursurilor.

Ministrul delegat Angel Tîlvăr a solicitat sprijinul primarului Giorgios Kaminis pentru ca un loc din Atena, care urmează a fi ales cu sprijinul ambasadei României, să primească un nume simbolic pentru a consacra prezența comunității românești în Grecia.