Mezzosoprana Ruxandra Donose în centrul, Festivalului de la Verbier

Mezzosoprana Ruxandra Donose în centrul, Festivalului de la Verbier

Mezzosoprana Ruxandra Donose concertează luni, 21 iulie, în cadrul prestigiosului Festival de muzică clasică de la Verbier din Elveţia, una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din întreaga lume, potrivit site-ului evenimentului.

Ruxandra Donose este cap de afiş al festivalului alături de tenorii Rolando Villazón şi Vittorio Grigolo, pianiştii Martha Argerich şi Evgeny Kissin, dirijorul Charles Dutoit, dirijorul şi pianistul Christian Zacharias, violonistul Joshua Bell şi mezzosoprana Anne Sofie von Otter. Mezzosoprana Ruxandra Donose va interpreta rolul Margaretei în opera “Damnaţiunea lui Faust/ La damnation de Faust”, a compozitorului francez Hector Berlioz, alături de Verbier Festival Orchestra, condusă de dirijorul Charles Dutoit, tenorul Charles Castronovo, başi-baritonii Willard White şi Charles Dekeyser şi corurile The Collegiate Chorale, Choeur de Concert de la Singschule Oberwallis, Choeur de Filles de la Schola de Sion şi Ensamble Vocal de St-Maurice.

De asemenea, pe scena festivalului de la Verbier va concerta, la 2 august, soprana Iulia Maria Dan, alături de Verbier Festival Chamber Orchestra, violonistul şi dirijorul Gábor Takács-Nagy, tenorii Rolando Villazón şi Anthony Gregory, sopranele Regula Mühlemann şi Emőke Baráth.

Festivalul de muzică clasică de la Verbier este un eveniment internaţional care se desfăşoară în fiecare an, timp de două săptămâni, la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii augsut, în staţiunea Verbier din Elveţia.