Poetul vorbește frumos în orice limbă, iar pictorul vorbește în tăcere pentru...

Poetul vorbește frumos în orice limbă, iar pictorul vorbește în tăcere pentru toate popoarele

DISTRIBUIȚI

Orașul Sidi Bennour din Maroc, în perioada 5-7 iulie 2019, a fost gazda Festivalului Internațional de Literatură și Arte, unde s-a celebrat și cea de-a doua aniversare de la fondarea Uniunii Generale a Marocului. Organizatorul acestui eveniment a fost scriitorul Ahmed Chahdi, președinte al Uniunii Generale a Creatorilor din Maroc. Au fost prezentate creații literare, cărți şi lecturi prin realizarea unui salon de carte care a avut loc la Casa Tineretului. Tot atunci a fost vernisată o expoziţie internaţională de arte plastice cu participarea unor artiști și scriitori din mai multe țări europene, arabe și africane (Muntenegru, Croația, Bosnia și Herțegovina, România, Italia, Danemarca, Maroc, Egipt, Algeria), prezentându-se creația a aproximativ 100 de artiști marocani.

Înaintea evenimentului au fost organizate întâlniri cu mai mulți ambasadori. Ambasadorul României în Maroc s-a întâlnit cu o delegație de oameni de cultură condusă de Ahmed Chahdi.

La Biblioteca Națională din Maroc a avut loc o ceremonie de artă organizată de Ambasada României.

Printre participanți s-a numărat profesorul Claudia Bota, care a reprezentat Romania la Festivalul Internațional de Literatură și Arte din Maroc, acceptată de Biroului Executiv al Uniunii Generale din Maroc în urma unei selecții a CV-urilor și analizei cererilor de către Comitetul Executiv al Uniunii Europene. Claudia Bota a prezentat cartea de poezii ”Labirintul iubirii” și a avut un stand unde și-a prezentat creațiile plastice.

În cea de a treia zi a festivalului a avut loc vizita ministrului Culturii din Maroc, care a fost prezentat ca Ambasador European al Culturii. – prof. Claudia Bota

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.