Românii din Italia, apel pentru participarea la vot

Românii din Italia, apel pentru participarea la vot

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) a făcut, pe 26 octombrie, un apel către toţi românii din diaspora, să participe la votul de duminică, 2 noiembrie, pentru alegerea Preşedintelui României.

Eugen Terteleac, preşedintele ARI, îi sfătuieşte pe românii din afara granițelor să telefoneze celor rămași acasă și să-şi îndrume rudele şi prietenii să participe la acest important scrutin: Este şi dreptul nostru de a fi reprezentaţi de viitorul Preşedinte al României. Această campanie de informare se doreşte a fi un semnal puternic din partea românilor din diaspora, un semnal că existăm şi că suntem interesaţi de viitorul României, de viitorul copiilor noştri”.

Preşedintele ARI subliniază că românii din străinătate vor să participe reformarea României: “Vrem să ne întoarcem acasă într-o ţară prosperă. Nu trebuie să ne mai fie ruşine că suntem români. Nu mai vrem politicieni corupţi la conducerea ţării. Nu mai acceptăm să fim alungaţi din ţara noastră. Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care românii de pretutindeni sunt chemaţi să-şi facă datoria faţă de România”.

În acest context, peste 6.000 de români au participat pe 26 octombrie, la un eveniment cultural organizat de ARI la Roma, unde a fost lansată campania de informare şi responsabilizare a românilor din diaspora şi din România, “Votaţi şi pentru noi”.

Prin aceasta campanie se cere romanilor o implicare directă în reformarea României, în restabilirea democraţiei şi a bunului sens în România. Dezrădăcinarea birocraţiei, combaterea corupţiei, rezultate care pot fi obţinute doar prin participare şi implicare, prin vot.

Potrivit Gazeta Românească, Elisabeta Turcu Juverdeanu, George Rotaru, Ionică Stan, Ansamblul “Dor Călător” au încântat românii din Italia, care au fost răsplătiţi prin dansuri, hore şi voie bună.