Românii din Serbia la ceas aniversar: Vom descoperi întreaga noastră tradiție și...

Românii din Serbia la ceas aniversar: Vom descoperi întreaga noastră tradiție și cultură prin muzică și joc românesc

Asociația Pentru Tradiția Și Cultura Românilor „Dunărea” din Kladovo va marca, pe 3 iulie, 5 ani de activitate prin evenimentul “Seară Românească”, prilej pentru a cânta, împreună cu prietenii din Bulgaria și România, într-un mod curat românesc.

Astfel, românii din Serbia sunt invitați la Kladovo să se bucure de cântece românești din Valea Dunării, recitaluri la vioară, cimpoi și fluier de artiști români, precum și de o expoziție de port popular.

Seara Românească va fi o manifestare aniversară aparte. Programul va fi unul complex, inspirat din tradiția și cultura românească și va consta în expoziție de port traditional, momente folclorice la instrumente muzicale , dar și o video proiecție despre activitățile desfășurate în cei cinci ani de existență de Asociația Pentru Tradiția Și Cultura Românilor „Dunărea” din Kladovo și, mai nou, Centrul Cultural Românesc”, a declarat, pentru TIMP ROMANESC,  Tihan Matasarevici, președintele asociației din Kladovo.

Acesta susține că evenimentul din 3 iulie va fi și o adunare internațională a grupurilor folclorice din România, Bulgaria și Serbia: “Aceste grupuri au în componență soliști la vioară, cimpoi și fluier, având costume tradiționale speciale. Vom descoperi întreaga noastră tradiție și cultură prin muzică și joc românesc ”, a mai adăugat Tihan Matasarevici.

Președintele Asociației Pentru Tradiția Și Cultura Românilor „Dunărea” din Kladovo a anunțat că la eveniment sunt invitați reprezentanți ai Ambasadei României la Belgrad și ai Consulatului românesc din Serbia, dar și liderii comunității românești din Serbia de Răsărit și Banat.

Tihan_Matasarevici2