“Timpul l-a scos în cale”: Viața ziaristului Constantin Tănase prezentată la Chișinău

“Timpul l-a scos în cale”: Viața ziaristului Constantin Tănase prezentată la Chișinău

sursa foto: Timp Românesc, București, iunie 2014

Cartea „Timpul l-a scos în cale”, Biobibliografie Constantin Tănase, va fi lansată pe 24 iunie la Biblioteca „Transilvania” din Chișinău.

Volumul valorifică și promovează prodigioasa activitate a ziaristului, analistului politic, lingvistului, omului de litere și cultură, Constantin Tănase.

Constantin Tănase a fost un jurnalist, publicist, scriitor și lider de opinie din Republica Moldova, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova între anii 1991 și 1993, semnatar al Declarației de independență a Republicii Moldova.

În 1996 a fost consilier al președintelui (de atunci), Mircea Snegur, iar între anii 1997-2001 – redactor-șef adjunct, redactor-șef și director al ziarului Flux.

Constantin Tănase este laureat al Premiului Național în domeniul jurnalismului. A fost decorat cu medaliile „Meritul Civic” și „Mihai Eminescu” și  este Cavaler al „Ordinului Republicii”.

În anul 2004 a fost decorat cu Ordinul național „Steaua României” în grad de Comandor, iar în 2014  cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer.