Turneul Trans-Transilvania a ajuns la Chișinău

Turneul Trans-Transilvania a ajuns la Chișinău

Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane” a bucurat, zilele trecute, românii din Rep. Moldova printr-un spectacol susţinut la Sala Filarmonicii Naționale din Chișinău.Ansamblul, condus și instruit de prof.univ.dr. Ioan Bocșa, președintele Fundației Culturale TerrArmonia, are peste 70 de membri (dintre care 52 s-au aflat pe scena de la Chișinău). Fundația Culturală TerrArmonia are ca obiectiv principal salvarea și promovarea identității naționale prin culegerea, conservarea și cercetarea patrimoniului tradițional cultural românesc.

Evenimentul de la Chișinău își propune să evidențieze unitatea românilor de pe cele două maluri ale Prutului și să contribuie la adâncirea apropierii între românii din Basarabia și cei din țara-mamă.

Evenimentul, intitulat Concert de iarnă – Colinde și Cântece rituale din Transilvania, este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Fundația Culturală TerrArmonia, și face parte din turneul Trans-Transilvania, care a mai cuprins reprezentații la Cluj și la București.