Zilele Mihai Eminescu la Cernăuţi

Zilele Mihai Eminescu la Cernăuţi

DISTRIBUIȚI

Zilele Mihai Eminescu, care cuprind o serie de evenimente culturale de anvergură, vor avea loc în perioada 14-16 ianuarie la Cernăuţi.La eveniment la participa o delegație a Institutului Cultural Român (ICR), formată din vicepreședintele ICR Nagy Mihai Zoltan și de Mădălina Marcu, secretar de redacție la revista „Lettre Internationale”, dar și coordonator de proiect „Glasul Bucovinei” (Cernăuți – București).

În timpul evenimentelor dedicate geniului poeziei românești Mihai Eminescu, va avea loc o întâlnire a delegației de la ICR cu cititorii și redacția revistei „Glasul Bucovinei” din Cernăuți.

De asemenea, la Consulatul General al României la Cernăuți se va desfășura și o discuție pe marginea principalelor probleme de ordin cultural cu care se confruntă românii din zonă.

Printre obiectivele turistice care vor fi vizitate se numără: Universitatea Națională din Cernăuți – Fosta Reședință Mitropolitană, Casa Memorială Aron Pumnul, viitorul muzeu Mihai Eminescu, moșia familiei Hurmuzaki din satul Cernauca și localitatea Toporăuți, satul de baștină al domnitorului martir al Moldovei, Miron Barnovschi, anunţă trb.ro

Pe 15 ianuarie la Muzeul Etnografic Regional va avea loc vernisajul expoziţiei de grafică şi acuarelă a cunoscutei pictoriţe Constanţa Abalaşei-Donosă din Brăila (România), desfășurată cu sprijinul Fundaţiei Culturale „Casa Limbii române” şi al Centrului Cultural Roman „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi.

Expoziția va cuprinde lucrări de grafică pe tematica Mihai Eminescu și Veronica Micle. La Cernăuți se va desfășura, de asemenea, concursul-recital de poezie eminesciană, iar învingătorii acestei imaginare „competiții culturale” vor fi premiați simbolic de oaspeții de la ICR.

În această zi va avea loc şi o depunere de flori la Casa Aron Pumnul, viitorul muzeu Mihai Eminescu.

Zilele Mihai Eminescu au loc la Cernăuți din inițiativa revistei „Glasul Bucovinei” cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuți. Revista este o publicație necomercială a ICR cu profil științific și cultural, fiind distribuită gratuit în Ucraina, România, Republica Moldova și în toate filialele ICR din întreaga lume.

În același timp, în timpul Zilelor Mihai Eminescu va fi discutată și necesitatea deschiderii la Cernăuţi a unei filiale a ICR, proces „înghețat” de mai multă vreme de autoritățile de la Kiev, scrie trb.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.