SMURD București, misiune îndeplinită şi în Rep. Moldova

SMURD București, misiune îndeplinită şi în Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

Acesta subliniază că o  aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat, pe 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgență pe ruta Otopeni — Chișinău — Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienți cu arsuri grave, în urma exploziei care a avut loc sâmbătă, într-o cantină de lângă Piața Centrală.transfer_pacienti_Chisinau_2Referindu-se la acest sprijin pe care România îl acordă Moldovei, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, remarcă pe contul său de socializare: ”Instituțiile statului român își fac datoria”.

Misiunea a fost îndeplinită cu succes de SMURD București și forțele Ministerului Apărării Naționale. Urmărim cu atenție situația, cu respect și discreție pentru victime și familiile acestora”, conchide Dan Stoenescu.

Misiunea umanitară a avut loc la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI. Pacienţii, trei femei cu vârste între 25 și 36 de ani, angajate ale cafenelei care s-au aflat în epicentrul exploziei, au arsuri grave pe căile respiratorii și pe 30% din suprafața corpului, iar starea lor este critică, potrivit analizei preliminare a Comisiei municipale pentru Situații Excepționale convocată la Chișinău.

explozie_Chisinauexplozie_Chisinau_2

Reamintim că sâmbătă după-amiază o explozie produsă într-o cafenea din centrul Chișinăului a făcut 17 răniți, între care trei minori. Administratorii localului au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.