Ziua României la EXPO Milano, un succes răsunător!

Ziua României la EXPO Milano, un succes răsunător!

CCIRO Italia a sprijinit organizarea evenimentului ”Ziua României”, din data 29 desfășurat în Pavilionul Naţional al României din cadrul Expo Milano, participând cu o delegație formată din 70 de societăți, aproximativ 90 participanți, multe dintre aceste societăți, membri susținători CCIRO Italia, fiind interesate să investească  in România.

”Salut și felicit Camera de Comerț a României, pe domnul Comisarul General pentru România la Expo, domnul Georgian Ghervasie și Ambasada României în Italia pentru profesionalismul cu care au promovat interesele naționale ale României cu această ocazie” a declarat Președintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși oficiali guvernamentali și ai corpului diplomatic român, care pe parcursul sesiunilor de lucru al forumului de afaceri şi investiţii au avut diverse intervenții.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a României, Valeriu Zgonea a evidențiat strânsa colaborare dintre România și Italia: “Există un mare potențial în a continua să îmbunătățim lunga și bogata noastră colaborare — anul trecut am celebrat 135 de ani de relații diplomatice bilaterale. Italia este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai României.(…) Prezența în Italia a celei mai mari comunități de români din afara granițelor, dar și excelentele relații economice stau la baza parteneriatului strategic consolidat și nivelului excelent la care au ajuns țările noastre în termeni de politici economice și culturale.”

Andrea Olivero, viceministru în cadrul Ministerului Politicilor Agricole, Alimentare și Forestiere al Republicii Italiene, a declarat următoarele: ”România are potențialul de a deveni cea mai importantă țară din UE în domeniul agro-business pentru că este în centrul schimburilor europene și extra-europene. Acest potențial face ca prezența României la Expo Milano să fie foarte importantă și justifică rolul pe care România îl poate juca în dezvoltarea completă și sustenabilă a culturii agricole, fiindcă a hrăni planeta este provocarea cu care se confruntă omenirea în prezent.”

La rândul său, președintele CCIR, Mihai Daraban, a mulțumit organizatorilor și tuturor participanților: ”Vreau să îi felicit pe organizatorii italieni pentru succesul acestei expoziții mondiale și să le mulțumesc organizatorilor Pavilionului Național al României pentru modul în care au colaborat cu CCIR pentru a pregăti Ziua României.  Felicit cu această ocazie și președintele Eugen Terteleac care se implică concret în dezvoltarea relațiilor economice România-Italia, ca parte dintr-un întreg al sistemului cameral”.

CCIRO MilanoFlorin Vodiţă, secretar de Stat pentru Comerţ Exterior în cadrul MECT a dorit să sublinieze importanța relațiilor bilaterale care ”până acum câţiva ani erau excelente, acum însă au devenit naturale, ca între prieteni” precum și necesitatea creării unor servicii care să vină în sprijinul atât al investitorilor italieni interesați de piața românească, cât și al investitorilor autohtoni.

“La doi ani de activitate anunţ cu mândrie, în fine, inaugurarea la Roma a primului birou de promovare turistică. Este primul birou dintr-o reţea prin care ne propunem să promovăm magnificul teritoriu al României, birouri  care vor fi deschise în incinta centrelor comerciale românești în toată Italia”, a anunțat președintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac la EXPO Milano 2015.