ACDERU, în vizită la MRP

ACDERU, în vizită la MRP

Veaceslav Șaramet, secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a avut luni, 18 iunie a.c., la sediul ministerului o întrevedere cu un grup de etnici români din regiunea Cernăuți (Ucraina), aflați în vizită în România printr-un proiect educațional transfrontalier implementat de Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina și Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Pitești (Argeș).

Oficialul MRP a prezentat proiectele nstituției pe care o reprezintă, posibilitățile de finanțare nerambursabilă pentru proiecte de care pot beneficia românii de pretutindeni și programele și acțiunile proprii – taberele ARC, proiectul „Descoperă și Cunoaște România” sau bursele acordate elevilor etnci români din Ucraina.

Încercăm prin acțiuni practice să fim cât mai aproape de românii din afara granițelor. Vrem să organizăm cât mai multe proiecte și acțiuni proprii, care să vă implice și să vă aducă mai aproape de România. Am derulat deja proiecte, precum programul „Descoperă și Cunoaște România”, unde, în ediția a treia, am avut 50 de participanți din zona Cernăuți, care au avut parte atât de vizite la muzee și monumente istorice, cât și de întrevederi cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, în județele Suceava și Bistrița-Năsăud. Totodată, promovăm schimbul de bune practici între județele din România și UAT-uri, prin campania “Centenar prin Înfrățiri”, o inițiativă care își propune intensificarea schimburilor culturale, sociale și economice între România și românii de peste hotare. Cred că împreună putem realiza lucruri frumoase și vă asigur că aveți un partener în mine și în instituția pe care o reprezint”, a subliniat Veaceslav Șaramet.